joulujuttuja jouluun hurahtaneille ennen joulua ja joulun jälkeenkin

maanantai 11. lokakuuta 2010

Valoa kansalle...

Valoa kansalle joka pimeydessä vaeltaa... vai miten sen meni.
Jouluun liitetään aina kynttilät ja nykyään valot siis jouluvalot, tunnelmavalot, värivalot ihan miten vaan halutaan sanoa. Paljon valoa koska joulu on vuoden pimeintä aikaa, siis tässä samassa paketissa huvi ja hyöty. Nykyään tähän valoon liitetään myös tuoksu eli tuoksukynttilät. Mun mielestä olis saanut jäädä keksimättä, musta ne on kamalia. Yhdestäkin kynttilästä lähtee niin esanssihaju ettei järkee, saati että jotkut polttelee erihajusia samaan aikaa (???) Mulle riittää kynttilän oma tuoksu, steariini ja parafiini mitä niissä nyt normaalisti on.
Kaikista tärkein on adventtikynttilät, voi sytyttää neljä eri kynttilää tai voi hankkia yhden ns. kalenterikynttilän jota poltetaan jokapäivä. 1. adventin jälkeen sytytetäänkin itsenäisyyspäiväkynttilät eli - joka ikkunalla kaksi kynttilää- voi poltella valkoisia  ja sinivalkoisia kuten minulla on tapana.Kynttiläjemmoja tarvitaan, mullakin on monenlaisia.


Tuikkuja menee ihan simona, kesän jäljiltä oli yks 50 kpl pussi ja sen meni hetimiten, sitten ostin 100 kpl lisää ja värillisiä vihreitä muovikuoressa 20 kpl, tässä on varaston loppu. Näitä kannattaa aina olla. Pitää vaan muistaa minne ne laittaa koska ne kuumiaa aikalailla, ettei nyt suoraan puupöydälle.

VALOISTA:
Pari herkkukuvaa maailmalta, toiset ne osaa jouluvalot!
 Bangkokin jouluvalot, paljonkohan tossa kuusessa on valoja, se on ihan valkoinen. Bangkokin jouluvalojen mahti lienee siinä että 5.12. vietetään hallitsijan synttäreitä kuten kuvakin kertoo ja siksi tämä massiivinen loisto. Siellä taitaa paikallisen sähkölaitoksen releet ollaa kuumina.
 Funchalista, Madeiralta, siellä on muuten nämä valot aina viritettyinä puihin ja ihmiset luulee niitä kesällä appelsiineiksi kun ne on niin isoja
Naapuristamme Virosta, kiva katos!
Kun kerran on näitä jouluhulluja, niin tämä kuusi lienee juoppohullun,
siinä on meinaan pullo poikineen. On tossakin ollut jollain ideaa, mahtaa olla komia näky
kun valot sytyttää kuuseen?!
Tohon ei passaa jouluaattona maisteissa nojailla tai sirpaleita tulee

Mutta parhaista parhain tietenkin oman kotikaupungin Tampereen valoviikot joita on tullut itsekin katseltua aika kauan alusta alkaen.

Syksyn valoisimmat avajaiset vietetään Keskustorilla perjantaina 29.10. klo 20.00, jonka jälkeen tutut valokuviot loistavat valoa ja iloa päivittäin kymmenen viikon ajan – aina 6.1.2011 asti.

Valoviikkojen pääjärjestäjänä toimii Tampere Tunnetuksi ry, joka aloitti toimintansa vuonna 1965. Yhdistys perustettiin kaupunginjohtaja Erkki Lindforsin aloitteesta Valoviikkojen hankkimiseksi Tampereelle. Hän oli tutustunut Valoviikkoihin Tampereen ystävyyskaupungissa Essenissä ja toi idean Tampereelle. Valoviikkoajatus sai heti tamperelaisen elinkeinoelämän kannatuksen. Niinpä tamperelaiset liikkeet, tavaratalot, pankit, vakuutuslaitokset ja etenkin pienyritykset perustivat Tampere tunnetuksi ry:n. Tampereen ensimmäiset Valoviikot järjestettiin syksyllä 1966. Alusta lähtien ovat Valoviikot olleet näyttävä osoitus Tampereen kaupungin ja yksityisen, tamperelaisen elinkeinoelämän yhteistyöstä. Ensimmäiset Valoviikot kestivät runsaat 3 viikkoa, kun ne tänä vuonna kestävät 10 viikkoa.
 Nämä hevoset ovat aina samassa paikassa Hämeensillan molemmin puolin, olisi outoa jos ne ei olis siinä tai sitten jossain "väärässä" paikassa.
Nostalginen kuva v. 1966 Kauppakadulta
Täältä voi katsoa galleriaa valoviikoista.
http://www.valoviikot.fi/galleria/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti