joulujuttuja jouluun hurahtaneille ennen joulua ja joulun jälkeenkin

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Lapsen joulu

Jouluhan pääsääntöisesti tehdään lapsille ja lapsenmielisille. Lapsi on aina lapsi eli aikuinenkin on jonkun lapsi tai siis aina vaan se lapsi. Joulu tehdään kaikille. Toiset tykkää toiset ei. Lapsi vaan uskoon niin simona kaikkeen joulujuttuun, pukit ja kaikki on niin ihmeellistä ja epätodellista. Jouluhan tulee kaikkiin lastenohjelmiin, satuhahmoihin ja piirrettyihin, hekin viettävät joulua, jopa Wagner sika! Joulun alla yleensä tuleekiin normaalia enemmän lasten ohjelmia, olisiko syynä että eivät pyöri äitein jaloissa jouluaskareissa vai onko tarkoitus hellittää joulun jännitystä, joka puhisee ilmassa. Jouluna aina jännitti eikä ruoka maittanut, vaikka oli mitkä herkut kannettu pöytään. Jännitti niin vietävästi että mitä se pukki tuo, tuleeko risuja vai?
Tässä vuosi pari sitten palautin lapsilleni heidän kirjoittamat joulupukin kirjeet siis n. 20 vuoden takaa, naurettiin että ei ihme ettei lahjalista ollut sellainen kun oli toivottu, koska äiti oli sensuroinut kaikki kirjeet! Niissä oli hauskoja toiveita, toivotaan että ne pysyy tallella vielä edelleenkin. Kumma kun se posti ei kulkenut silloin kunnolla!!! Kaikkia muitakin hauskoja muistoja on lasten jouluista mm. meillä pukki ei päässyt jatkamaan matkaan kun oli niitä lauluja opeteltu ja ne piti kaikki esittää (joillakin on tuo esiintymisvietti vaan kovin kova!) Meille tuli vanhingossa kaksi pukkia, kun hajamielinen pukki tuli naapurista meille. Meilläpä lapsi löi oven nenän edestä kiinni ja huusi pukille että senkin tyhmä meillä käytiin jo! Sorry vaan vieläkin pukille huonosta käytöksestä.
 Aku Ankka, kovan onnen poju, hänellä joulu ei tunnu menevän "putkeen" koskaan, aina on takaiskuja, mutta kyllä se lopulta sitten selviää kaikesta tai paremminkin veljenpoikien avustuksella.

Nää on ihanan sulosia, pikku muumit, mitä nyt Myy on naama nauriina tässäkin kuvassa. Mamma on ainakin laittanut kystä kyllä!


Mauri Kunnaksella on ihan oma joulukirjakin ja sitten tämä Noitarumpu. Meillä aikuinen "lapsi" katselee tätä edelleen DVD:ltä. Ehkä paras suomalainen jouluohjelma.

Ja paras ykkössuosikki jouluohjelmista, joka siis tulee joka jouluaatto:
LUMIUKKO
Tästä  löytyy DVD jota voi katsoa vaikka juhannuksena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti