joulujuttuja jouluun hurahtaneille ennen joulua ja joulun jälkeenkin

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Joulukirjallisuus

Kuten olikin puhe niin joulukirjallisuudesta lähdetään, sitä on monenlaista, on ruokapainotteisia, sitten askartelukirjoja ja sitten niitä sekalaisia missä on kaikkea näitä ja muutakin. Tässä muutamia hyviä kirjoja.Syystunnelmia ja joulun odotusta /Tiia Koskimies
Jo nimestä huomaa että tätä kirjaa aloitetaan lukasemaan siis jo syksyllä eli kaikki materiaali mitä esim. saadaan luonnosta on korkeintaan nyt kerättävä talteen eli jäkälät, kävyt, sammaleet ja mustikan varvut. Niitä ei sitten enää lumihangista löydy jos ensilumi tulee aikaisin (ne vähän lupaili niin). Kirjassa on paljon ruokajuttuja kuten alussa säilöntäohjeita, koska nekin on tehtävä näin syksyllä jos haluaa antaa ruokalahjoja. Joulukukistakin on oma lukunsa, elävät joulukukat ovat ihan must. Kanervahan aloittaa jo tämä kukkarumban ja ne onkin on ruukutettuina ovien pielissä ilahduttamassa sisääntulijaa. Niihin havuja lisäksi ja ulkovaloasetelmia niin siinähän se on, joulualla voi lisätä muutaman joulupallon tai tontun niin siinä se oli, joulukukka asetelma. Sisäkukat on sitten erikseen, minua ilahduttaa erityisesti  joulukaktukset ja sypressit. Niistä saa kivan yhteisasetelman, ei tarvi paljon kastella eivätkä tykkää kyttyrää jos tulee vähän kylmää oven raosta. Täytyy sitten muistaa että nämä ns. oikean kukat eivät pidä oikeasta joulukuusta, eli joulukuusesta lähtevä voimakas pihkajutska tappaa kyllä huonekasvit (kokemusta on) eli laita kuusi paikkaan missä ei ole huonekasveja tai sitten hankit muovikuusen (minulla ollut jo 5 vuotta ja hyvä on, neulaset eivät tipu ja aina on tuuhea latvasta tyveen).Toinen hieno joulukirja on Joulua! norjalaisvalmisteinen joulukirja, se keskittyy paljon ruokiin mutta muutakin on esim. joulukoristeet, seppeleet, kukat, pöytäkoristeet. Kirja on vähän hienostuneempi ja ruokaohjeet osin aika monimutkikkaita, mutta kuvat ovat aivan ihania, tätä selaa ihan huvikseen joka joulun tienoo.

Pari joulukirjaa vielä tiedoksi, Suuri Joulukirja 2002 ja 2004 löytyy hyllystä, nämä olen saanut veljeltäni lahjaksi, hän kun tietää jouluhulluuteni. Näissä on ihania kuvia paljon ja askarteluohjeita myös ulkokoristeiden ja havujuttuja.

5 kommenttia:

 1. Hei, ihanaa löytää uusia joulublogeja. Lisäsin heti itseni lukijaksi, jotta pysyn varmasti mukana (: Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 2. Unohdin laittaa linkkiä omaan joulublogiini, joten laitan sen nyt näin myöhäisviestinä (: http://punainenjoulu.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Kiva sivu Sinulla. Hienoja kirjoja. Oletko lukenut kirjan "Joulupuu on rakennettu" ?
  Kirjan tiedot löytyy sivuiltani.

  VastaaPoista
 4. Tuo joulukalusto on tosi hieno. Eikös se ole ruotsalainen vaiko saksalainen? Muistan joskus kuulleen. On keräilykohde monelle.

  Onko Sinulla muuten Weisteen soivaa joulukelloa? Sellainen joka soittaa sävelmää "Jouluyö, juhlayö" ?
  Minulla on kaksi kappaletta ja voisin toisesta luopua. Siis sitä ei enä valmisteta ja on vanha.

  VastaaPoista