joulujuttuja jouluun hurahtaneille ennen joulua ja joulun jälkeenkin

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Tuoksuva joulu keittiössä

2 kuukautta jouluaattoon!

Joulunahan leivotaan tavallista enemmän (musta tuntuu-juttu). Silloin laitetaan pullaa, piparia, torttua, kaakkua yms. Joulupulla on ihanaa. Koska erilaiset vinkurat ja kirsikkakoristeet tulevat, luumupulla on ihan herkkua ja maha toimii! Jouluna on pakko saada "paholaisenkakku", meidän suvussa tätä tehdään kyse on kylläkin ihan suklaakakusta johon tulee siis tuplasuklaat ja kakku on aivan pikimusta uunista tullessa mutta se on hyvää, siks kai sitä sanotaan paholaisenkakuksi kun se vie kielen ja sit hengen. Mun täti leipoo tätä ja se ei antanut ikinä reseptiä kun halusin leipoa kakkua, se kyllä leipoi sen tilauksesta muttei halunnut antaa reseptiä, löysin kerran kuitenkin sen kokeilemalla ja onnistuihan se (turha kysellä resepti, hih hih!). Siitä tulee kiinteä, kostea musta kakku ja se on ihan sairaan hyvää, vaikkapa kermavaahdon kera!


Nämä pullamallit opin koulussa kotitaloustunnilla, nämä ovat siis alkuperäisiä joulupullamalleja (mun mielestäni) Näihin voi laittaa rusinoita tai kirsikanpuolikkaita koristeeksi. Nämä on tosi kauniin näköisiä.
Luumuboston on yks hyvä joululeivonnainen, jos siis säästyy syöjiltä, se meinaan pysyy ihanan kosteana pitkän aikaa hillon ansiosta ja on näyttävä kun laittaa pöytää ja koristaa sokerikuorrutteella ja tomusokerilla.Mullahan yleensä tämä koristelu lähtee lapasesta heti alkuunsa, ennen kuorrutettiin valkoisella mutta sitten kekattiin että on elintarvikevärejä, kiva vaalean vihreä kuorrutus on ihan jouluinen, sit siitä tehtiin vähän tummempaa vihreää, tosi kivaa sekin , no samaan pullaan tuli sitten laittua punaistakin ja ... sit se oli lähtenyt. Malttia, malttia sitä tarvitaan. Nyt niitä  värejä on vaan enemmän! Ehkä tää täytyy vaan kestää. Vieraatkiin ihmettelivät kuinka mun pullat on noin värikkäitä?
No niitä nyt vaan tuli!


Näitä kun nyt kannettais eteen, nami nami!
-sivuilta suklaakeittiöstä löytyy moni ihania herkkuja,
niillä on kiva reseptinhaku palvelu, käypä katsomassa,
sopii suklaa addikteille!!!
Ei muuta kun jauhokaupoille ja leipomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti