joulujuttuja jouluun hurahtaneille ennen joulua ja joulun jälkeenkin

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Joulu design

Joulu design on  tärkeä asia (!) Ensinnäkin pitää päättää väriteema (minun mielipiteitä huom!) onko puna-kulta-kello teema vai vihreä-sininen-havu teema entäs hopea-kristalli-valkoinen. Kun sen on päättänyt voi alkaa suunnitella, mitä tänä jouluna laitetaan joulupöytään, käykö vanha vihreä pellavaliina, pidäydytäänkö valkoisessa vai onko vuorossa tontut. No sitten astiat, klassista valkoista /talon parhaat porsliinit vain jouluastiat, ehkä vihreää Teemaa. Kukat, kynttilät, servetit (laittaako lapsellista vaiko vihreää havujutskaa.) Kaikenlaista sitä pitää miettiä, tai minkä mietin ainakin tämän värijutun erittäin hyvin. Tarviiko jo tehdä hankintoja. Kannattaa  tseka vaatehuone ja mennä pöytäliina osioon ja tarkistaa tilanne, mennäänkö vanhoilla vai hankitaanko jotain uutta tänä vuonna. Laitetaanko kynttelikö keittiön ikkunalaudalle vain ikkunaan tähti? Siinä on kuulkaa pulma poikineen, mulla on aina joka joulu. Ja pyrkinkin tekemään joka joulun erilaiseksi juuri siksi että se on niin kivaa.

 Perinteinen suomalainen joulupirtti, kuusi nurkassa, räsymatot rivissa ja punainen liina pöydässä, joulu tulee aika pienistä asioista loppujen lopuksi. Näyttää niin puhtoiselta ja lämpöiseltä.

 Näyttäisin kovin amerikkalaiselta, sukat ja kaikki takan reunalla eikä joulukuusen valoissakaan ole säästelty. Kivat valot seinällä ja punainen seinä jo valmiiksi.

 Lienee suomalainen koti, lippunauhasta päätellen, liina sielläkin pöydässä ja kivat tummat verhot, joulukukat olkkarin pöydällä namusten ja pähkinöiden kera, voisi olla vaikka meiltä.

Äiti - pyyhkimään!

Aika hempeää. Alhalla sininen sisustus on aika hieno, maisemalautaset takan reunalla aivan sävysävyyn mattojen ja tuolien päällisten kanssa, tähän me pyrimme!

2 kommenttia:

  1. Täällä on ihan sama juttu, joka vuosi mietin sen väriteeman ja sen mukaan lähden rakentamaan meidän perheen joulua :). Tänä vuonna valkoista-harmaata-hopeista-bling bling "kristallista" ja häivähdys mustaa.
    Meillä oli viime jouluna tuollainen erikoinen wc paperi josta lapset innostuivat kovin :D. Hetkessä oli pyyhitty paperirulla loppuun :D, niin hyvä se oli.

    VastaaPoista
  2. Minäkin mietin parhaillaan tuota väriteemaa...
    Ajattelin kaivaa varastosta joulukoristeet esiin ja tarkistaa niiden väritilanteen. En millään muista, mitä kaikkea siellä nyt olikaan ; )

    VastaaPoista