Jouluna leivotaan herkkukakkuja. Tässä yksi suosikkini:
Luumukakku
4 dl
|
vehnäjauhoja
|
2 1/2 dl
|
sokeria
|
1 tl
|
kanelia
|
1 tl
|
kardemummaa
|
1 tl
|
neilikkaa
|
1 tl
|
inkivääriä
|
2 tl
|
soodaa
|
175 g
| |
1 dl
|
luumumarmeladia
|
2 dl
|
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sulata voi. Jäähdytä hieman. Lisää voisulaan marmeladi ja jogurtti. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan.
Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa n. 60 min. Peitä kypsennyksen puolivälin jälkeen tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti