joulujuttuja jouluun hurahtaneille ennen joulua ja joulun jälkeenkin

perjantai 5. joulukuuta 2014

Lintujen Talvi ja Joulu

 Pikkuystäviä täytyy myös muistaa Jouluna ja varsinkin nyt talvella. Ruokinta aloitetaan pakkasten tullen jotta linnut oppivat käymään, jos keskitalven pakkasilla aloittaa saa odottaa väkeä lintulaudalle sillä linnut ovat jo oppineet ruokailemaan muualla ja pakkasilla ei pienet linnut vaihda paikkaa lämmönhukan takia. Eli kannattaa olla ajoissa.
Meillä ruokitaan heti syksystä lintuja. Kuorittuja auringonkukansiemeniä, sillä pienellä linnulla menee energiaa hukkaa kun hän availee näitä kuoria, satsaa vähän ja osta siis kuorittuja ja näin linnunkin ruokailu helpottuu. Kaura on hyvää, samoin talviruokasekoitteet, joissa on rasvaa mukana. Hirssi on herkkuruokaa linnuille se on myös meidän undujen herkkua.
Talvipallot ja rasvamakkarat kovilla pakkasilla, linnuilla pysyy lämpö tallella, varsinkin tikat tykkäävät näistä rasvamakkaroista. Laitamme niitä verkolla paksun puun ympäri ja makkara on siis siellä sisällä, linnun on helpompi käydä hakkaamassa siitä paloja.  Jos ostat talipalloja, ota verkko pois ja laita metalliseen telineeseen, linnun jalat jäävät kiinni niihin verkkohin.
 Tänä vuonna on paljon pihlajanmarjoja ja niissäkin riittää syötävää, varsinkin tilhet tykkää ja muutkin varmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti